Sainz: 'Voorsprong van top drie teams idioot groot'

14 apr. 2017 15:58 Redactie

Carlos Sainz vreest dat gat met topteams nog groter wordt


De dominantie van de top drie teams ten opzichte van de rest van het veld is veel te groot, aldus Toro Rosso coureur Carlos Sainz. Vaak is het gat zelfs twee seconden per ronde en het groeit nog altijd.

Formule 1 coureur Carlos Sainz vindt het slecht voor de F1 dat het gat met de topteams wederom groter is geworden. Mercedes, Ferrari en Red Bull zijn een klasse apart dit seizoen. Iets dat in het beeld van de afgelopen jaren past. 

In Australië en China was het gat richting de overige teams vaak twee seconde per ronde. Volgens Sainz is dat niet goed voor de sport en zelfs 'idioot' groot.

"De top drie teams zijn een klasse apart. Ik kijk niet eens meer naar hun prestaties. Het is te gek voor woorden dat de andere teams niet tegen hun kunnen strijden. Voor ons is dat pijnlijk, maar ik begrijp dat zij dit niet zo zien."

"Een gat van 2,5 seconde per ronde tussen P1 en P6 is niet goed. Ik vind het niet leuk en denk dat de toppers dat zelf ook niet vinden."

Doordat geld een nog belangrijker middel is geworden, gekoppeld aan alle technologie verwacht Sainz dat het gat alleen nog maar groter wordt. 

"Daar ben ik bang voor. Zij hebben meer geld te besteden, waardoor het gat groter wordt. Een team als Renault kan nog het verschil maken, door progressie te boeken door hun grote budget. Gelukkig hebben wij James Key in huis. Hij heeft zeer goed werk verricht en we blijven strijden."

Momenteel bezet Toro Rosso de vierde positie in de WK-stand. Na twee races is het gat ten opzichte van Mercedes al 54 punten. De achterstand van Sainz, zevende in het WK bedraagt al 33 punten.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen