Sainz wil in 2018 met Red Bull om wereldtitel strijden

15 jun. 2017 15:46 Redactie

Carlos Sainz gelooft in kansen bij Red Bull


Hoewel het Formule 1 team van Red Bull Racing met Max Verstappen en Daniel Ricciardo twee rijders onder contract heeft staan voor 2018, houdt Sainz hoop op een kans. De Spanjaard wil in 2018 om de wereldtitel vechten met het team.

"Idealiter wil ik in 2018 vechten voor de titel. Ik wil de kans krijgen om iedereen te laten zien dat ik een titelkandidaat ben," laat hij Crash.net weten.

"Red Bull weet dit en we hebben dit besproken. Als ik goed blijf presteren dan komt mijn kans vanzelf, en hopelijk komt die bij Red Bull. Dat is mijn doel en daar werk ik naar toe."

Grote vraag is of er in 2018 wel een kans komt voor Sainz bij Red Bull. De contracten van Ricciardo en Verstappen lopen door en Helmut Marko gaf al meermaals aan dat hij zijn coureurs niet naar Ferrari of Mercedes wil laten gaan.

Bij de concurrentie lopen de contracten van Bottas, Vettel en Raikkonen af. Voor Carlos Sainz zit er dan niet anders op dat te presteren bij Toro Rosso en te hopen verschuivingen van coureurs bij de topteams. 

"Mijn doel is om de vijfde positie met Toro Rosso te behalen, dat is gelijk aan het doel voor het team. We hadden de afgelopen drie seizoenen deze doelstelling en van daaruit moeten we weer verder kijken. Zelf wil ik iedere race punten scoren en constante prestaties leveren."

"Ik ben erg tevreden met mijn prestaties in de eerste races. Met name Monaco was speciaal, dat was een top weekend voor me. Het was zeker niet zo makkelijk als dat het misschien overkwam. Dit seizoen hebben we het lastig tijdens de kwalificaties om in de top 12 te staan omdat het middenveld veel dichter bij elkaar zit dan een jaar geleden."

"De races volgen elkaar in rap tempo op, maar we hebben al de nodige punten gescoord. Het team heeft grote stappen gezet als het aankomt op strategie en dat helpt enorm."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen