Sainz: "Ik word sterker van teleurstellingen"

07 jan. 19:00 Redactie

Sainz put kracht uit teleurstellingen en groeit hiervan als rijder


Eigenlijk al vanaf zijn debuut in 2015 in de formule 1 staat Carlos Sainz in de schaduw van Max Verstappen. Bij Toro Rosso draaide alles al om Verstappen. Hij was tenslotte degene die als jongste formule 1 rijder ooit zijn debuut maakte op het hoogste niveau. In zijn debuutjaar liet Verstappen al mooie dingen zien maar ook Sainz kan terugkijken op een succesvol debuut. Toch ging opnieuw alle aandacht uit naar de jonge Nederlander.

Dit jaar was het helaas voor Sainz niet veel anders. Na de plotselinge promotie van Verstappen naar de hoofdmacht is hij uitgegroeid tot dé rijder waarover na afloop van praktische elke race wel werd nagesproken. In zijn kielzog liet ook Sainz mooie dingen zien op de baan. Zo werd hij knap zesde in de GP van Spanje waarin Verstappen zegevierde. Ook in de verregende GP van Brazilië liet de Spanjaard zien uit het juiste racehout te zijn gesneden en werd hij wederom zesde. Maar helaas voor hem was het opnieuw Verstappen die letterlijk en figuurlijk de show stal.

In een interview met Motorsport Magazine laat Sainz dan ook weten dat dit soort situaties hem als coureur wel sterker hebben gemaakt.

"Het was een situatie waar ik vorig jaar mee om moest leren gaan. Dat was zeker niet altijd even gemakkelijk omdat ik ook soortgelijke dingen heb laten zien. Dit viel helaas minder op. Maar ik ben niet bij de pakken neer gaan zitten. Het heeft mij sterker gemaakt, zowel als mens maar ook zeker als rijder. Zonder die moeilijke momenten van het afgelopen jaar was ik niet de rijder die ik nu ben."

Wat velen misschien niet weten was het niet de eerste keer dat Sainz werd gepasseerd. In het verleden viel de keuze al eens eerder op de Rus, Daniil Kvyat. Sainz is er dan ook van overtuigd dat hij zeker op de langere termijn wel zijn kansen zal gaan krijgen.

"Het is voor mij niet de eerste keer dat ik een teleurstelling moest verwerken. In het juniorenprogramma verkozen ze Kvyat boven mij en werd hij doorgeschoven naar Toro Rosso. Nu is hij weer terug en zijn we teamgenoten. Vervolgens kiest men voor Verstappen en ging ik opnieuw door een moeilijke periode. Dit alles heeft mijn karakter wel gevormd."
Foto: Scuderia Toro Rosso

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen