Sainz wordt depressief van trage Renault motor

14 mei 2017 20:28 Redactie

Sainz: 'Een jaar oude Ferrari motor is sneller dan Renault'


Carlos Sainz finishte de race op een zevende positie, maar was allerminst tevreden over de Renault motor in de Toro Rosso. Rondenlang zat de Spanjaard klem achter Pascal Wehrlein.

Wat Sainz ook probeerde, hij kwam tijdens de race niet voorbij aan zijn concurrenten. In het begin van de race kon hij ondanks de DRS niet voorbij komen aan een Haas-Ferrari, later in de race was zelfs een Sauber te snel. 

"We waren in gevecht met Wehrlein in de Sauber. Het is wel echt triest als je ziet dat zelfs de oude Ferrari motor sneller is dan de Renault van ons, zeker als je onze auto's vergelijkt. Ik heb alles geprobeerd om hem in te halen, maar Pascal verdedigde uitstekend."

"Toro Rosso heeft gewoon meer vermogen nodig. Tijdens de kwalificatie kwamen we maar drie tienden tekort ten opzichte van de zevende positie. Voor ons maakt het een wereld van verschil als Renault een motor brengt die drie tienden tijdwinst oplevert."

De introductie van de nieuwe Renault krachtbron duurt nog enkele races. Sowieso komt de upgrade niet in Monaco en Canada, maar mogelijk in Baku en op zijn laatst pas in Hongarije. Sainz vindt het van groot belang dat er snel actie wordt ondernomen. "We moeten een stap maken, maar het duurt nog enkele races voordat we meer vermogen krijgen. Er zit niets anders op dan rustig af te wachten. Zeker tijdens de kwalificatie komen we veel tekort waardoor we continu achter de feiten aanlopen."

In de eerste helft van de race ontstond er een fel gevecht tussen Kevin Magnussen en de Spanjaard. Bij het uitrijden van de pitstraat ging Sainz met twee wielen door het gras, waarna hij zich beklaagde via de boordradio. Achteraf geeft hij eerlijk toe dat hij precies hetzelfde had gedaan als Magnussen.

"Kevin kon ook geen kant op, want anders zou hij over de witte lijn heen moeten. Het was vooral dat ik extra gemotiveerd was om een optimaal resultaat te halen in mijn thuisrace."

De zevende positie was een prima resultaat, maar Sainz kreeg een positie cadeau door de tijdstraf van Wehrlein. Hierdoor ging de Spanjaard toch nog, op papier, voorbij aan de Sauber.

Foto: Sauber F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen