Sauber coureurs geloven in Honda project

03 mei 2017 14:30 Redactie

Ericsson heeft vertrouwen in Honda


De deal tussen Honda en Sauber moet het achterhoedeteam uit het slob halen. Ondanks de grote problemen van de Japanse motorleverancier geloven de Sauber-coureurs in het project.

Het Formule 1 team van Sauber gaat voor 2018 in zee met motorleverancier Honda. De veelgeplaagde leverancier volgt Ferrari op als partner bij Sauber. Een gok volgens velen, omdat Honda in de afgelopen drie seizoenen de slechtste motor van het veld leverde. 

Marcus Ericsson is blij met de keuze voor Honda: "Het is een goede keuze voor het team en een stap in de juiste richting. Momenteel heeft Honda problemen, maar voor de langere termijn is dit de juiste beslissing. Ik hoop dat Sauber met de steun van Honda op de langere termijn succes boekt."

Pascal Wehrlein hield zich iets meer op de vlakte: "Ik kan er niet veel over zeggen omdat ik een éénjarig contract heb met Sauber. Het is een goede keuze van het team en ik hoop dat Honda kan helpen om Sauber volgend jaar competitief te maken."

De grote vraag is hoe de deal tussen Honda en Sauber er exact uit gaat zien. Dit is afhankelijk van het huwelijk met McLaren. Mocht dat eindigen dat kan de Zwitserse renstal een mogelijke opstap voor Honda zijn om haar Formule 1 activiteiten te verbreden.

Foto: Sauber F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen