Sauber: 'Formule 1 is veel te technisch geworden'

19 jun. 2017 08:32 Redactie

Teambaas Sauber: 'Veel mensen begrijpen de sport niet meer'


De afgelopen jaren is de hoeveelheid techniek in de Formule 1 fors toegenomen. Sauber Teambaas Kaltenborn vindt dat de sport daarin doorslaat en is bang dat de sport te complex is geworden.

Complexe V6-motoren, MGU-H en K's, gridstraffen, complexe regels. De Formule 1 is er niet makkelijker op geworden in de afgelopen jaren. Sauber teambaas Monisha Kaltenborn vindt dat de sport door is geslagen in complexiteit. Volgens de teambaas van Sauber begrijpen zelfs de mensen in de Formule 1 de techniek niet langer.

"Alles is zo technisch geworden dat zelfs de mensen in de F1 de sport niet meer helemaal begrijpen."

"Heeft de F1 dit nodig? Nee. Natuurlijk hoort techniek altijd bij de F1, maar het moet in balans zijn met de andere gebieden."

Veel fans schreeuwen om een transparantere F1. Los van de moeilijk te doorgronden techniek, vinden veel fans het ook niet goed dat coureurs gestraft worden voor technisch falen. Mocht een coureur meer dan vier onderdelen van een powerunit per seizoen nodig hebben, dan volgt direct een gridstraf. 

Eigenaar Liberty Media heeft Ross Brawn aangesteld om een goed plan op te stellen voor de toekomst van de Formule 1. Een van de speerpunten is dat de sport minder complex moet worden qua regelgeving en attractiever moet worden voor de fans.

Foto: Sauber F1 Team

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen