Sauber geschokt door negatieve verhalen omtrent Wehrlein

29 mrt. 2017 18:34 Redactie

Sauber vindt kritiek op Pascal Wehrlein verwerpelijk


Pascal Wehrlein is niet de meest populaire coureur en sinds zijn ongeval deze winter is er veel kritiek op de Sauber-coureur. Tijdens het GP weekend in Australië haakte Wehrlein af na de vrije trainingen, omdat zijn kwetsuur hem nog hinderde. Vervanger Giovinazzi was een meer dan waardig vervanger, waardoor de kritiek op haar coureur verder toenam.

Sauber-teambaas Monisha Kalternborn is niet te spreken over de manier waarop er wordt omgegaan met Pascal Wehrlein. Ze vindt de kritiek op hem volledig onterecht. De Duitser nam in overleg met het team de beslissing om niet van start te gaan tijdens de race. Gebrek aan training, als gevolg van zijn kwetsuur, zorgde ervoor dat de belasting van een race fysiek te zwaar zou zijn geweest.

Veel critici vonden dat Wehrlein veel te makkelijk afhaakte. Toen zijn vervanger Antonio Giovinazzi imponeerde, nam de kritiek verder toe. Kaltenborn neemt haar coureur in bescherming.

"Hij heeft gewoon nog tijd nodig. Het is verschrikkelijk om te horen en lezen hoe mensen denken dat ze het recht hebben om zo over hem te praten." laat ze motorsport.com weten.

Diverse criticasters vroegen zichzelf af of Wehrlein wel af moet reizen naar China voor de volgende GP. Sauber zou niets missen als de Duitser thuis zou blijven en Giovinazzi zou het wellicht zelfs beter doen.

"Het is verwerpelijk hoe mensen denken. Ze denken dat ze een oordeel over hem mogen vellen, maar moeten eerst eens naar zichzelf kijken. Het getuigt juist van moed dat hij durfde te zeggen dat hij geen heel weekend kon racen."

Antonia Giovinazzi is sowieso aanwezig tijdens de GP van China aangezien hij als derde rijder bij Ferrari onder contract staat. Mocht Wehrlein ook in China problemen ondervinden dan is de Italiaan klaar om in te vallen.

Foto: Sauber F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen