'Sauber rijdt in 2018 met Honda motoren'

24 apr. 2017 18:39 Redactie

Sauber en Honda dicht bij een deal voor 2018


Het Formule 1 team van Sauber staat op het punt om een overeenkomst met motorleverancier Honda te sluiten. De Zwitserse renstal komt dit seizoen uit met overjarige Ferrari motoren, maar lijkt de overstap naar Honda te maken.

Honda is druk doende om een tweede team vast te leggen voor 2018, maar slechts weinig teams zijn hierin geïnteresseerd. Het aantal teams dat beschikbaar is, is erg beperkt door de diverse samenwerkingsverbanden. Zo werken Ferrari en Haas samen, voorziet Renault het eigen fabrieksteam, Toro Rosso en Red Bull van motoren. Mercedes heeft nog een contract met klantenteams Force India en Williams, waarbij deze teams niet genegen zijn om de beste motor van het veld in te ruilen voor Honda motoren.

Voor Sauber biedt het de perfecte mogelijkheid om weer over een 'nieuwe' motor te beschikken. Het team is momenteel het lelijke eendje van de Formule 1 en de verwachting is dat het naarmate het seizoen vordert steeds verder afzakt. Motorsport.com meldt dat Honda en Sauber op het punt staan om een langdurig contract met elkaar te tekenen.

De Japanse motorleverancier is vrij om vanaf 2018 meerdere teams te voorzien van motoren. In de periode 2015 tot en met 2017 was er sprake van een exclusieve deal met het team van McLaren

Foto: Sauber F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen