Schumacher: 'Fernando Alonso beste Formule 1 coureur'

16 jun. 2017 09:49 Redactie

Ralf Schumacher: 'Alonso in staat om het verschil te maken'


Vorige week lagen Ralf Schumacher en Fernando Alonso nog met elkaar in de clinch over de kartbaan van de Spanjaard. Het akkefietje heeft geen invloed gehad op de mening van de Duitser over de Formule 1 coureur.

Volgens Schumacher is Fernando Alonso de beste F1-coureur van dit moment. In de nukkige McLaren stijgt de Spanjaard bijna iedere race weer boven zichzelf uit.

"Hij is een van de coureurs die echt nog het onderscheid kan maken en ook tijdens een moeilijke periode zijn motivatie blijft houden. Hij zal altijd blijven knokken en neemt nooit genoegen met een tiende positie," laat hij Motorsport-Total.com weten.

"Fernando is een echte racer, en ondanks ons akkefietje over de kartbaan, blijf ik bij mijn mening dat hij de meest complete coureur van dit moment is."

Op de kartbaan in Oviedo reden de coureurs uit het team van Schumacher diverse malen schade. Het team gebruikte liefst acht chassis en 28 assen, met een totale extra kostenpost van 40.000 euro. Ondanks dat Fernando Alonso als door een wesp gestoken reageerde, gaat de Spanjaard nu overstag om zijn kartbaan aan te passen.

Foto: McLaren F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen