Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schumacher vreest het ergste voor Ricciardo: 'Hij krijgt niet nog een kans in F1'

Voormalig F1-coureur Ralf Schumacher voorspelt wie het lege Alpine-stoeltje gaat vullen in 2023. Hij noemt een paar potentiële kandidaten waaronder zijn neefje. Wie het niet gaat worden is volgens Schumacher Daniel Ricciardo. Zijn F1-carrière zit er volgens hem op.

Wie gaat er in 2023 naast Esteban Ocon rijden bij Alpine? Dat is de grote vraag, waar we tot dusver nog geen antwoord op hebben. Voormalig F1-coureur Ralf Schumacher laat weten wie het volgens hem niet zal moeten zijn. Nadat Sebastian Vettel aankondigde de Formule 1 te verlaten aan het einde van het seizoen, begon de stoelendans. Al snel werd bekend gemaakt dat Fernando Alonso voor Aston Martin zal gaan rijden in 2023 en dus kwam er een stoeltje vrij bij Alpine. Het Franse team was overtuigd dat talent Oscar Piastri voor hen zal rijden, maar de Australiër ontkende op zijn beurt de aankondiging van Alpine Op het eerste oog natuurlijk enorm raar. Waarom zou je als coureur ontkennen dat je voor een Formule 1-team gaat rijden? Nou, dat is heel simpel, als je al bij een ander Formule 1-team hebt getekend. RacingNews365 kon namelijk onthullen dat Piastri Daniel Ricciardo zal gaan vervangen bij McLaren.

Schumacher hint op neefje als kandidaat

De vraag is nu waar Ricciardo heen gaat nu hij geen stoeltje heeft en wie zal plaatsnemen in het stoeltje van Alpine. Je zou heel simpel kunnen zeggen: Ricciardo gaat naar Alpine, maar Ralf Schumacher ziet het somber in voor de goedlachse coureur en ziet andere kandidaten als kanshebber. "De namen zijn er. Mick (Schumacher) heeft nog geen contract getekend (bij Haas, red.). Daarom zou hij een kandidaat zijn. Een kandidaat met snelheid, zoals je hebt gezien", begint Schumacher tegenover Sky Sports . "Nico Hülkenberg staat ook in de startblokken. En dan is er nog de kwestie Daniel Ricciardo. Persoonlijk kan ik met niet voorstellen dat hij nog een kans krijgt in de Formule 1. Maar ik zou niet weten wie Alpine op dit moment zou moeten nemen."

Viaplay
x
Ferrari-overstap Hamilton is kritiek helemaal beu: "Ze blijven shit over me uitkramen"