Sebastian Bourdais in goede conditie: 'Het gaat beter dan verwacht'

21 mei 2017 20:01 Redactie

Sebastian Bourdais herstelt voorspoedig na horrorcrash


Sebastian Bourdais mocht van geluk spreken dat hij 'slechts' een gebroken bekken en heup opliep aan zijn horrorcrash. Gezien de hoek waarin de Fransman de muur raakte had het zomaar slechter af kunnen lopen met de IndyCar-coureur.

Al direct na de crash bleek dat Bourdais bij kennis was, al leek het bijna onmogelijk dat hij niets had over gehouden aan de crash. Na een korte 'reddingsoperatie' werd Bourdais uit z'n auto gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis in Indianapolis.

Vanuit het ziekenhuis kwam al snel het bericht dat Bourdais wat gebroken botten had, maar dat hij verder in 'goede' conditie was. Een dag na de noodzakelijke operatie komen er nog meer goede berichten uit het ziekenhuis. "De operatie is goed verlopen. Ik heb Sebastian zojuist gesproken en het gaat zelfs beter met hem dan ik had verwacht", aldus het hoofd van de medische afdeling van de IndyCar-series.

Hoe lang Bourdais precies is uitgeschakeld is nog niet duidelijk, maar de verwachting is dat de Fransman dit seizoen niet meer in actie kan komen.

Bekijk hieronder de beelden van de horrorcrash van Bourdais tijdens de kwalificatie voor de Indy500.Foto: Ziggo Sport

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen