Sebastian Vettel baalt van P4: 'Geen excuses'

24 jun. 2017 19:35 Redactie

Vettel wil geen excuses voor slechte kwalificatie


Tot nu toe komt Ferrari er nog niet aan te pas in Azerbeidzjan. Zowel Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel komen nog niet echt goed uit de verf, terwijl Ferrari juist zo goed bezig was dit seizoen. Een vierde tijd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan was dan ook teleurstellend voor Vettel.

Nadat hij in Canada veel van zijn voorsprong op Lewis Hamilton verloor, gaat Vettel ook in Azerbeidzjan waarschijnlijk punten verliezen ten opzichte van Hamilton. De Ferrari-coureur kwam niet verder dan de vierde tijd tijdens de kwalificatie en lijkt het Hamilton niet moeilijk te kunnen maken dit weekend.

De derde tijd was het maximale geweest voor Vettel, erkent hij. Maar toch had er nog heel wat meer ingezeten, als hij niet een motor had moeten wisselen. "Vanochtend hielp natuurlijk niet mee", hint Vettel op zijn motorwissel van vanochtend. "Maar ik wil daar geen excuses in zoeken. Het resultaat is wel aardig, maar het had beter gekund. Ik ben dus niet helemaal tevreden", liet de Duitser optekenen na afloop van de kwalificatie.

"Ik denk dat de derde tijd het maximaal haalbare was geweest. In de laatste stint had ik geen 'tow', waardoor ik wat snelheid tekort kwam", voegt hij daar aan toe.

Morgen kan Lewis Hamilton de leiding in het kampioenschap overnemen van Vettel. Momenteel staat Hamilton 12 punten achter op Vettel en dus kan hij bij een overwinning en P4 voor Vettel weer kampioenschapsleider worden.

Foto:

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen