Sebastian Vettel blij met eerste startrij in GP van China

08 apr. 2017 10:40 Redactie

Sebastian Vettel komt 2 tienden tekort voor de pole in China


Opnieuw kwam Ferrari sterk uit de startblokken in China. Al tijdens de derde vrije trainingen zaten zowel Vettel als Raikkonen er goed bij. De strijd om de pole was dan ook ongekend spannend. Uiteindelijk moest Sebastian Vettel genoegen nemen met P2.

Het verschil tussen Mercedes en Ferrari is dit seizoen duidelijk verkleind wat betekent dat vooral Ferrari in de winterperiode haar huiswerk goed heeft gedaan. Net als in Australië was Hamilton opnieuw de snelste maar Sebastian Vettel zat er opnieuw goed bij. De Duitser gaf slechts 2 tienden toe op Hamilton en verschaft zich daarmee opnieuw een goede uitgangspositie voor de race. Bijna was zijn tijd niet goed genoeg voor de eerste startrij want het verschil met de nummer drie, Valtteri Bottas, besloeg slechts 0,001 van een seconde. Echt een bizar gering verschil.

Na afloop toonde Vettel zich tijdens de persconferentie dan ook tevreden maar had er volgens hem nog meer in gezeten.

"Ja, het was inderdaad een mooie sessie. Het was nog mooier geweest als ik op het einde wat sneller was geweest en eerste had gestaan. Ik verloor echter onderweg nog wat tijd maar inderdaad, eerste startrij is een mooie uitgangspositie. Het was trouwens wel erg close met Valtteri."

Tenslotte laat Vettel nog weten dat zijn Ferrari inderdaad goed aanvoelt maar dat er ook zeker nog ruimte is voor verbetering.

"De auto voelt inderdaad goed aan, maar het hangt morgen natuurlijk ook af wat Hamilton en Bottas doen. We kunnen ons in ieder geval nog wel verbeteren. Het is even afwachten wat de race ons morgen brengt. De condities zullen dan weer anders zijn dan vandaag."
Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen