Sebastian Vettel: "Bottas heeft verdiend gewonnen"

30 apr. 2017 16:16 Redactie

Sebastian Vettel verliest de race direct bij de start


Sebastian Vettel leek het hele raceweekend in Rusland op weg naar zijn derde overwinning. Op zaterdag veroverde hij met een perfect rondje de pole waardoor hij de grootste favoriet was voor de overwinning.

Het hele weekend kampte Mercedes al met de nodige problemen terwijl Ferrari duidelijk de snellere was op deze baan. De verwachtingen bij Ferrari waren dan ook hoog gespannen maar al direct bij de start veranderde dat. Vettel was op zich goed weg maar zag vanuit zijn ooghoeken dat Bottas een nog betere start had. De Fin pakte direct de leiding en stond deze gedurende de rest van de race niet meer af. Vettel probeerde het nog in de laatste fase van de race maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plek.

Bij de podiumceremonie vertelde Vettel aan Eddie Jordan het volgende:

"Ja, ik verloor de race direct bij de start. Ik had eigenlijk best wel een goede start maar Bottas pakte me direct terug. Hij gooide de deur direct dicht waardoor hij voor bocht 2 al aan de leiding lag. Het enige wat ik nog kon doen, was aansluiten. Onze strategie pakte helaas niet goed uit. Aan het eind waren onze banden wel verser doordat we zo'n lange eerste stint konden rijden."

Natuurlijk informeert Eddie Jordan nog even naar het momentje met Massa in de eindfase van de race. Massa moest namelijk aan de kant voor Bottas en Vettel maar hierdoor verloor Vettel wel kostbare tijd.

"Ik verloor inderdaad een paar tienden toen Massa niet direct aan de kant ging. Dat was wel even balen maar goed, daar heb ik de race niet mee verloren. Ik heb alles geprobeerd om Bottas terug te pakken maar dat is helaas niet gelukt. Hij heeft verdiend gewonnen en een topprestatie geleverd. Hij was gewoon de snelste vandaag!"

Voor het klassement deed Vettel goede zaken met zijn tweede plek. Hij heeft nu 86 punten terwijl Hamilton op 73 punten staat.
Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen