Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Sebastian Vettel en Ferrari gooien wéér zelf de titel weg"

Mercedes lijkt in 2018 beslag te gaan leggen op beide wereldtitels. De Duitse constructeur zou de terechte kampioen zijn, mede door de foutenregen van Ferrari, zo oordeelt voormalig Formule 1-coureur en Le Mans-winnaar Jan Lammers.

Jan Lammers zag op zondagochtend hoe Mercedes aan de haal ging met een zuivere dubbelzege, terwijl Ferrari genoegen moest nemen met de vijfde en zesde plaats. De Scuderia kan volgens Jan Lammers echter alleen zichzelf iets verwijten. Het team zou het raceweekend op de zaterdag al verprutst hebben. "Waarom koos Ferrari er in eerste instantie voor om op die intermediates naar buiten te rijden in Q3?", zo vraagt Jan Lammers zich hardop af in gesprek met Racingnews365 . "Dat was een pure gok en zo'n gok waag je alleen vanuit pure wanhoop. Ze durfden er niet vanuit te gaan dat ze op eigen kracht Mercedes konden verslaan en dus zochten ze naar dit soort kunstgrepen."

Sebastian Vettel moest door die slechte kwalificatie starten vanaf een achtste plaats. Dat de beide Ferrari's vervolgens op Max Verstappen stuiten en tegen hem aan rijden, is volgens Lammers dan ook niet in eerste instantie de schuld van de rijders zelf. "Het is Ferrari dat Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen voor dat soort uitdagingen stelt. Die jongens hadden überhaupt nooit achter de Red Bulls moeten zitten. Kijk naar de snelheid van Vettel. Hij reed de snelste ronde, dus aan de auto ligt niet. Die is goed genoeg om te winnen, maar door een verkeerde aanpak van het team krijgt Vettel te maken met uitdagingen waar hij niet mee te maken had moeten krijgen." Waar Ferrari volgens Lammers het hele seizoen al steken laat vallen, jaagt Mercedes veel efficiënter op de beide wereldtitels: "Daar slaan ze de plank ook weleens mis, denk bijvoorbeeld aan de GP van Oostenrijk, maar alsnog staan ze ver voor Ferrari. De Italianen laten gewoon zoveel meer liggen." "Iedereen kan wel vallen over de teamorder van Mercedes in Rusland en over hoe sneu dat wel niet is voor Bottas, maar daar weten ze wél hoe je een wereldtitel binnenhaalt. Ze zijn daar zó ontzettend gefocust op dat doel. Ze zouden de terechte kampioenen zijn."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'