Sebastian Vettel euforisch na tweede overwinning: 'Het was net een sprookje'

16 apr. 2017 19:08 Redactie

Sebastian Vettel heel blij met tweede overwinning


Sebastian Vettel heeft in een zinderende Grand Prix van Bahrein zijn tweede overwinning van het seizoen behaalt. In een spannende slotfase bleef hij Lewis Hamilton en Valtteri Bottas voor en pakte zo de leiding in het klassement.

De Duitser was dan ook heel blij na afloop. "Dit was echt een geweldige dag, ik heb er eigenlijk geen woorden voor. De uitloopronde was net een sprookje, met al het vuurwerk en de blije gezichten op de tribune. Ik ben hier echt heel erg blij mee", zei Vettel na afloop.

Al snel in de wedstrijd had Vettel in de gaten dat hij kon winnen. Na de start kon hij de Mercedes van Valtteri Bottas goed bijhouden en na de eerset pitsstop ronde lag hij eerste, hoewel dat hem wel verbaasde. "Direct na de start merkte ik al dat ik snel was. Ik kon Bottas goed bijhouden en de auto voelde goed aan. We probeerde de undercut en dat leek te lukken, tot de Safety Car kwam. Ik dacht eerst: 'niet weer!', maar na de Safety Car lag ik vooraan. Daar was ik een beetje verbaasd over, maar natuurlijk wel tevreden mee."

Sebastian Vettel verlaat Bahrein als klassementsleider, maar is nog niet bezig met het kampioenschap. "Het seizoen is nog heel lang en ik ben nog totaal niet bezig met het kampioenschap. Ik was gisteren een beetje teleurgesteld met het grote gat richting Mercedes, maar ik ben blij dat we het uiteindelijk recht hebben kunnen trekken. Het is geweldig om te zien hoe hard de mensen in het team werken en hoe dat zich nu uitbetaald. Ik kijk heel erg uit naar de rest van het seizoen", besloot Vettel.

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen