Sebastian Vettel: "Ferrari is op de juiste weg"

12 apr. 2017 06:55 Redactie

Vettel kijkt met vertrouwen uit naar de GP van Bahrein


Na een lastig jaar lijkt Ferrari de zaken nu weer goed voor elkaar te hebben. Na de zege in Australië volgde nu een verdienstelijke tweede plaats voor Sebastian Vettel in China.

Uitgerekend op het Shanghai International Circuit dat normaal gesproken minder geschikt is voor de SF-70H kon Vettel het tempo van Hamilton goed bijhouden. Hoewel het nooit tot een gevecht om de zege kwam, is Vettel toch tevreden.

Tegenover Sport Bild verklaart de viervoudig wereldkampioen het volgende.

"Ik denk dat dit het maximaal haalbare was. We hadden natuurlijk in het begin van de race pech met de safey car. Hierdoor verloren we ons voordeel met de verse banden. Daarna werd het een goede race. Ik had veel plezier en we kunnen dan ook erg tevreden zijn met het resultaat. Ik kijk dan ook enorm uit naar Bahrein. We zijn op de juiste weg."

Op dit moment hebben Vettel en Hamilton allebei één zege gehaald en werden beiden één keer tweede. Ze gaan dan ook nog gebroederlijk met 43 punten aan de leiding in het WK.

"Op een bepaald moment kunnen we niet allebei meer aan de leiding gaan. Er kan maar één wereldkampioen worden. Voor ons zou het fantastisch zijn om op het einde van dit seizoen in zo'n sterke positie te zitten. Op dit moment zijn we soms wat sneller geweest en soms wat langzamer. Zo simpel is op het dit moment."

Eén van de hoogtepunten van de race was zonder meer zijn duel met zijn voormalige teamgenoot, Daniel Ricciardo. Ook Vettel heeft hiervan genoten.

"Ik moest hem snel inhalen om achter Hamilton aan te jagen. Ik wist niet precies welke kant Daniel op zou gaan. Het beangstigde mij wel toen onze wielen elkaar raakten. Het was echt extreem close maar ook ontzettend leuk."

"Met de nieuwe regels kun je de hele race vechten, precies zoals we willen. Je kunt veel meer de limiet opzoeken dan voorheen. De banden slijten ook een stuk minder en de auto's zijn een stuk sneller. Ik vind dit racen een stuk leuker dan gewoon een beetje cruisen!"
Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen