Sebastian Vettel: 'Gat is groter dan verwacht'

15 apr. 2017 18:41 Redactie

Sebastian Vettel verrast door groot gat met Mercedes


De kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein liep voor Ferrari uit op een teleurstelling. Het hele weekend was het erg close tussen Mercedes en Ferrari, maar in Q3 was daar ineens een groot gat van vier tienden.

"Over het algemeen was ik blij met de performance van de auto. We hadden gisteren wat problemen met de auto en ik was tevreden met de auto vandaag." liet de Duitser weten.

"In Q2 dacht ik dat het spannend zou worden voor de pole. Mijn eerste ronde was goed, maar toen ik de tijden zag was ik toch wel teleurgesteld. Vier tienden was veel meer dan ik verwacht had. Tijdens mijn laatste ronde speelde ik alles of niets, waardoor ik wat te hard pushte." lichtte Vettel tijdens de persconferentie toe.

"We hadden niets te verliezen in de laatste ronde en ik gaf alles. Het maakte verder ook niet uit, want al was ik één tiende sneller dan stond ik nog altijd derde."

Morgen om 17:00 begint de lange en zware race op het circuit van Bahrein. Een circuit dat erg zwaar is voor de banden en juist op de vlak scoorde Ferrari de eerste races goed. 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen