Sebastian Vettel haalt met plezier de tweede plaats binnen in China

09 apr. 2017 10:17 Redactie

Sebastian Vettel kan Hamilton niet onder druk zetten in China


In tegenstelling tot de GP van Australië slaagde Vettel er dit keer niet in om een serieuze aanval te doen bij Hamilton. De Duitser legde uiteindelijk beslag op de tweede plaats en gaat nu samen met Hamilton aan de leiding in het klassement.


De start van Vettel was goed maar ook Hamilton kwam goed weg waardoor Vettel er niet voorbij kon komen. De Duitser lag daarna ronden lang op de tweede plaats maar door de rommelige openingsfase gingen veel rijders al vroeg naar binnen. Na alle perikelen op de baan komt Vettel zelfs vast te zitten achter zijn eigen teamgenoot. Nadat hij Raikkonen heeft gepasseerd, jaagt hij vervolgens vol op Daniel Ricciardo. De Australiër verdedigt zijn positie met hand en tand waarbij de beide kemphanen elkaar zelfs even raken. Uiteindelijk is het Vettel die aan het langste eind trekt waarna hij zijn jacht voortzet op niemand minder dan Max Verstappen. Ook Verstappen is geen partij voor Vettel, weliswaar komt er wel een remfoutje van de Nederlander aan te pas maar daarna rijdt Vettel de race grotendeels uit in niemandsland.

Na afloop staat Vettel dan ook tevreden op het podium en vertelt hij het volgende aan Martin Brundle.

"Mijn start was goed, ik wist al vrij snel dat de intermediaites niet lang mee zouden gaan. Wat dat betreft kwam de safety car net op het verkeerde moment voor mij. Hiervoor verloor ik mijn voordeel. Mijn ritme was goed. Ik zat natuurlijk nog even vast achter Kimi en later achter Ricciardo. Dat gevecht met Ricciardo was echt mooi, we raakten elkaar zelfs nog even maar het ging allemaal goed. Ik kon me breed maken en daardoor had ik de juiste lijn."

Vettel kon uiteindelijk niet in de buurt komen van Hamilton waardoor een gevecht voor de zege uitbleef. Vettel leek hier echter niet zo mee te zitten.

"Natuurlijk wilde ik Lewis graag pakken maar hij had iedere keer een antwoord als ik versnelde. Het was een leuke race, ik heb echt veel plezier gehad tijdens de race."
Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen