Sebastian Vettel: "Hamilton gaf mij een braketest"

25 jun. 2017 19:28 Redactie

Vettel ontwijkt vragen over incident met Hamilton


Sebastian Vettel kende een enerverende GP van Azerbeidsjan. De Duitser had een prima start en wist zich direct achter Hamilton te nestelen op P2.

In het verloop van de race kwam het op meerdere momenten tot een gevecht tussen de twee gedoodverfde titelkandidaten. Echter, niet alle gevechten verliepen even sportief. Hamilton had de leiding stevig in handen maar zag zijn voorsprong slinken dankzij de vele Safety Car situaties. Tijdens één van deze situaties remde Hamilton dusdanig af dat Vettel de achterkant van de Mercedes niet kon ontwijken.

De Duitser wond zich hier zo over op dat hij vervolgens Hamilton van de zijkant aantikte. De wedstrijdleiding besloot hem om hiervoor een stop-and-go penalty van 10 seconden te geven. Vettel zag daardoor een podiumplek in rook opgaan want na zijn verplichte stop kwam hij als zevende terug op de baan, net voor zijn aartsrivaal Hamilton. In de slotfase klom Vettel nog op naar P4 en liep zodoende weer wat punten uit in het klassement.

Na afloop vroeg Sky Sports F1 hem dan ook naar het incident met Hamilton maar Vettel wilde hier niet al teveel woorden aan vuil maken.

"Er gebeurde niet echt iets of wel soms? Ja, Hamilton gaf mij een braketest dus wat verwacht je anders? Natuurlijk zal hij dat niet expres hebben gedaan maar het is gewoon niet juist om te doen. Ik had daardoor wat schade en ook hij riskeerde daardoor schade. Iets soortgelijks deed hij een paar jaar geleden ook in China. Zo hoort het gewoon niet."

Op de vraag van Sky Sports F1 wat er daarna gebeurde, liet de Duitser zich niet uit. Ook tijdens de race vroeg Vettel zich al over de boordradio af waarom hij bestraft werd voor roekeloos rijgedrag. Of het incident met Hamilton bij een stop-and-go penalty blijft voor Vettel is natuurlijk de grote vraag.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen