Sebastian Vettel in extase: "Een fantastische dag"

26 mrt. 2017 08:59 Redactie

Sebastian Vettel dolblij na overwinning in Australië


De goede vorm van Ferrari tijdens de wintertest bleek geen verstoppertje. Ferrari was tijdens de eerste Grand Prix in Australië sterker dan Mercedes en pakte de overwinning 'fair and square'. Sebastian Vettel kon zijn geluk dan ook niet op na afloop.

Het was voor het eerst sinds de Grand Prix van Singapore in 2015 dat het Italiaanse volkslied weer ten gehoren werd gebracht na afloop van een wedstrijd. Sebastian Vettel was daarom voornamelijk trots op zijn prestatie en dat van het team. "Ik wil iedereen echt ontzettend bedanken, de auto voelt echt geweldig en is heel fijn om te rijden. Het was een fantastische dag", sprak Vettel na afloop.

Ook de fans waren een grote steun voor Vettel. Zelfs zo'n grote steun dat er al mensen op de baan liepen tijdens de uitloopronde, wat voor gevaarlijke situaties zorgde maar afliep met een sisser. "De fans zijn ook echt geweldig. Het was even schrikken dat er mensen op de baan liepen, maar wel in een positieve zin. Uiteindelijk was het heel gaaf om tussen die mensen door te rijden."

Ondanks een geweldige overwinning was Vettel toch niet geheel tevreden. De start kon nog wel wat beter vond de Duitser. "Ik had een beetje wielspin bij de start, waardoor ik wat verloor op Lewis en m'n plaats moest verdedigen ten opzichte van Valtteri. Maar gelukkig lukte dat en kon ik daarna vooruit kijken. Ik had een beetje geluk dat Lewis werd opgehouden na z'n stop, maar niettemin was het een geweldige dag."

Nu Ferrari weer helemaal terug lijkt te zijn, gaat direct het lampje 'kampioenskandidaat' branden. Zover wilde Vettel nog niet gaan na één overwinning. "Het kampioenschap is nog wel heel ver weg, we zijn nu echt heel erg blij met deze overwinning. Die gaan we vieren en de rest zien we wel", aldus Vettel.

Over de nieuwe bolides was Vettel zeer te spreken. Als het aan hem lag had hij nog wel even door kunnen rijden. "De auto wil blijven gaan, je kan echt blijven pushen. De banden slijten minder snel, dus ik had eigenlijk wel voor eeuwig door kunnen blijven rijden. Het was heerlijk", besluit een dolgelukkige Sebastian Vettel.

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen