Sebastian Vettel: 'Dit is altijd een speciale overwinning'

28 mei 2017 16:14 Redactie

Sebastian Vettel uitzinning na zege in Monaco


Sebastian Vettel pakte in de straten alweer de derde overwinning van het seizoen. Ferrari was oppermachtig en de strijd ging dan ook tussen de Ferrari-coureurs Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel.

Het was uiteindelijk de kampioenschapsleider die aan het langste eind trok. Door een paar ronden later te stoppen dan zijn teamgenoot Kimi Raikkonen promoveerde Vettel zijn tweede positie naar de eerste. Daarmee pakte Vettel zijn eerste overwinning in Monaco sinds 2011, toen hij in de bolide van Red Bull Racing de overwinning pakte.

In gesprek met regerend wereldkampioen Nico Rosberg gaf Vettel aan dat het lastiger was dan dat het eruit zag. "Het was een intense race", begint Vettel. "Ik wilde toeslaan bij de start, maar Kimi had een goede start dus moest ik geduldig zijn."

Vettel sloeg uiteindelijk toe na de pitstop van Kimi Raikkonen. De Duitser kon op dat moment de verloren tijd op zijn teamgenoot goedmaken, waardoor hij leiding overnam nadat hij zelf was gestopt. Toch was dat niet zo vanzelfsprekend volgens Vettel. "In de eerste stint had ik echt moeite om het tempo bij te houden. Ik had weinig grip en kwam daarna ook nog in verkeer terecht. Maar eigenlijk net voordat Kimi stopte lukte het om een paar goede ronden te rijden, waardoor ik uiteindelijk voor Kimi weer de baan op kwam", legt Vettel uit.

Over twee weken in Canada gaat de strijd verder, maar daar wil Vettel nu nog niet aan denken. "Ik ga nu eerst genieten van deze speciale overwinning. Het team heeft een geweldige prestatie geleverd en ik wil dan ook iedereen bedanken. Nu gaan we met z'n allen genieten en daarna gaan we ons focussen op Canada, waar de omstandigheden weer totaal anders zullen zijn."

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen