'Sebastian Vettel is de grootste vijand van zichzelf'

03 jan. 10:30 Redactie

Ricciardo: 'Vettel is super getalenteerd, maar soms zijn eigen vijand'


Sebastian Vettel is een van de beste formule 1 coureurs, maar volgens Daniel Ricciardo vecht hij te vaak tegen zichzelf. In 2016 hoorden we de Ferrari coureur veelal klagend over de boordradio. Het bracht de Duitser een negatief imago, waar hij in het komende F1-seizoen mee af moet rekenen.

"Ik denk dat Vettel redelijk uniek is. Hij is waarschijnlijk iemand die meer nog meer leeft voor de sport. Het lijkt erop dat zijn leven in het teken van de F1 staat en het behalen van wereldtitels." laat Ricciardo The Age weten.

"Dat is niets slecht, maar als de dingen niet gaat zoals gewenst dan kan de frustratie opbouwen. De spanning neemt toe omdat je juist voor die dingen leeft."

Ricciardo was erg onder de indruk van de successen van Vettel in zijn Red Bull periode, maar denkt dat Sebastian zijn verwachtingen te hooggespannen zijn. "Ik denk dat hij in een droom leefde met Red Bull. Je weet dat je een van de beste van de wereld was, met het winnen van vier wereldtitels op rij."

"Misschien heeft hij gedacht dat hij in een droomscenario bij Ferrari terecht zou komen. Het heeft tot op heden nog niet gebracht wat hij ervan had gehoopt."

De frustraties namen het afgelopen seizoen sterk toe bij Vettel, iets dat ook Ricciardo niet ontging: "Ja, het zijn frustraties, maar hij is erg getalenteerd. Ik denk dat hij soms zelf zijn grootste vijand is, met zijn frustraties en randzaken. Als hij zijn rust vindt, dan is hij cool."

Sebastian Vettel begint in 2017 aan zijn derde contractjaar bij Scuderia Ferrari. Het contract van de Duitser loopt tot het einde van 2017. Ondanks het aflopende contract hebben beide partijen de onderhandelingen in de ijskast gezet. Reden hiervoor is dat ze beide eerst willen weten hoe 2017 zich ontvouwt. Mocht Ferrari geen winnende auto bouwen dan is de kans groot dat Vettel zijn zinnen zet op een stoeltje bij Mercedes.

Foto: Scuderia Ferrari

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen