Sebastian Vettel is op zijn hoede: 'Mercedes speelt verstoppertje'

28 apr. 2017 17:17 Redactie

Sebastian Vettel is voorzichtig na 'goede vrijdag'


Na de eerste dag in aanloop naar de Grand Prix van Rusland stond Ferrari comfortabel bovenaan. Zowel in de eerste- als tweede vrije training reed het team de snelste ronde en in de tweede vrije training scheelde het zelfs meer dan een halve seconde met Mercedes. Toch denkt Sebastian Vettel niet dat Ferrari het makkelijk krijgt in Sochi.

De overmacht van Ferrari is opvallend. Alle drie de edities van de Grand Prix van Rusland werden (met overmacht) gewonnen door een Mercedes-coureur. Twee keer kwam Lewis Hamilton als eerste over de streep, één keer Nico Rosberg. Dit jaar lijkt het echter anders, Ferrari lijkt namelijk sneller dan Mercedes in Rusland. Toch blijf Sebastian Vettel voorzichtig.

"Het komt echt wel weer goed met Mercedes", zei Vettel na afloop van de tweede vrije training. "De tijden op vrijdag geven soms een vertekend beeld. Williams was hier bijvoorbeeld vorig jaar heel snel op vrijdag, terwijl op zaterdag en zondag Mercedes 'gewoon' de snelste was. Ze doen het hier altijd goed, dus ik verwacht dat ze er weer goed bij zullen zitten morgen en zondag", aldus Vettel.

De reden van het vertekende beeld is volgens Vettel het verschil in afstelling. In Sochi is er veel ruimte om verschillende afstellingen te proberen, waardoor de tijden ver uit elkaar liggen. "Je kan op dit circuit veel met de afstelling spelen. Je kan er voor kiezen veel of weinig te laten zien door een verschillende wagen- en motorafstelling. Daarom liggen de tijd zover uit elkaar", legt Vettel uit.

Desalniettemin was Sebastian Vettel tevreden over de vrijdag. "Ik heb me gedurende de dag constant kunnen verbeteren, dus ik ben blij met hoe het ging vandaag", besluit Vettel.

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen