Sebastian Vettel klaagt over Hamilton: 'Het was gewoon irritant'

10 jun. 2017 08:40 Redactie

Sebastian Vettel ontevreden over gedrag Lewis Hamilton


Sebastian Vettel was na afloop van de tweede vrije training niet te spreken over het gedrag van zijn concurrent Lewis Hamilton, die een paar keer een foutje maakte toen Vettel achter hem reed. Hierdoor kwam Vettel 'vast' te zitten, wat tot geklaag van de Duitser leidde.

Na afloop was Vettel dan ook niet blij met de 'actie' van Hamilton. "Het is gewoon irritant, want ik zat vast achter Hamilton. Ik wilde een goed ritme opbouwen, maar werd steeds gestoord in dat ritme", zei de Duitser na afloop. Toch kon de kampioenschapsleider wel begrip opbrengen voor Hamilton. "Ik ga er van uit dat het oprechte fouten waren, dus we begrijpen het", aldus Vettel.

Vettel topte geen van de twee trainingen op vrijdag, maar was desondanks wel tevreden. Op de vraag of hij blij was met het resultaat op vrijdag antwoordde hij kort maar krachtig: "Ik denk het wel ja". Ondanks de 'groene' baan, met weinig grip, ging het best aardig, aldus Vettel. "Het was een lastige dag, met zeer weinig grip. We hebben meerdere dingen geprobeerd vandaag en sommige dingen werkten niet. Over het geheel gezien mogen we wel tevreden zijn, hopelijk kunnen we ons morgen nog verder verbeteren", blikt hij alvast vooruit op de kwalificatie.

Het ultieme resultaat is toch een herhaling van twee weken geleden, toen Ferrari de eerste startrij bezette en een 1-2 finish behaalde. Ook dit weekend is dat het doel van Sebastian Vettel en Ferrari, al zal het een stuk moeilijker worden dan in Monaco. "Natuurlijk is de poleposition het doel en een 1-2 zou helemaal mooi zijn, maar Mercedes is ook sterk. Ik heb nog niet alles goed kunnen beoordelen, maar ik denk dat het heel dicht bij elkaar gaat zitten. Maar dat hadden we wel verwacht", besluit Vettel met een knipoog.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen