Sebastian Vettel laakt social media: 'Nutteloze informatie'

19 jun. 2017 20:20 Redactie

Sebastian Vettel legt uit waarom hij geen social media-account heeft


Tegenwoordig is het hebben van een Facebook, Twitter of Instagram account bijna een must geworden voor elk bekend persoon. Je kan er miljoenen mensen mee bereiken, terwijl je er vrij weinig moeite voor doet. Ideaal dus, maar Sebastian Vettel ziet dat anders.

Tegenover het Duitste RTL laakt Vettel de social media, waarop volgens hem alleen maar 'nutteloze informatie' staat. "Waarom zou ik elke seconde van de dag vertellen wat ik aan het doen ben, waarom en met wie? Dat vind ik nutteloze informatie. Al neem ik het niemand kwalijk hoor, iedereen mag doen wat hij graag wilt", is Vettel duidelijk.

Een andere verklaring kan de opvoeding zijn van Vettel. "Ik ben opgegroeid in een generatie waar men beschaamd was als er een foto werd gemaakt. Er waren altijd wel een paar mensen die het leuk vonden, maar niet veel en ik hoorde daar zeker niet bij. Tegenwoordig wil iedereen op de foto. Flits, en ze zijn weer weg."

Vettel heeft de social media wellicht ook niet eens nodig. Als bekend persoon maakt Vettel in het 'echte' leven al genoeg gekke dingen mee, zo vertelt hij middels een anekdote. "Er kwam laatst iemand naar me toe en die vroeg om een foto. Toen ik vroeg wat hij er mee ging doen zei hij dat hij de foto nodig had als bewijs voor z'n vrienden. Dan denk ik: 'ben je echt zo'n ongeloofwaardig persoon'?."

Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen