Sebastian Vettel racet met nieuwe sokken!

27 apr. 2017 08:33 Redactie

Puma ontwikkelde speciale race sok voor Sebastian Vettel


Sebastian Vettel heeft in Rusland voor het eerst de beschikking over een speciale Puma race sok. Deze sokken vervangen de reguliere laarzen die de Duitser tijdens de eerste races droeg.

De race sokken van Vettel zijn revolutionair te noemen. Normaal dragen de coureurs (half) hoge brandvrije schoenen van diverse fabrikanten. Deze moeten conform de regels brandvertragend zijn. De Duitser wilde in Australië als gebruik maken van zijn sokken, maar de FIA stak daar nog een stokje voor.

Volgens Auto Bild zijn de sokken speciaal ontworpen voor de Ferrari-coureur en bestaan ze uit een stuk. Het naadloze schoeisel weegt slechts 135 gram en is nu door de FIA goedgekeurd.

Leverancier Puma spreekt van de eerste racesok die gemaakt is van brandwerende stof: "We hebben geprobeerd om de raceschoen te optimaliseren. Het is de eerste sok die gemaakt is van brandwerend materiaal."

In samenwerking met Vettel is de sok ontwikkeld, waarbij de feedback van Sebastian een grote rol speelde: "De terugkoppeling van Sebastian was erg belangrijk in het proces. Wij streven ernaar om een product te ontwikkelen dat aansluit bij zijn wensen.

 
 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen