Sebastian Vettel: 'Raikkonen verdient betere resultaten'

07 mei 2017 15:52 Redactie

Sebastian Vettel springt in de bres voor Kimi Raikkonen


Kimi Raikkonen beleeft tot nu toe nog een onopvallend seizoen. Terwijl zijn teamgenoot Sebastian Vettel al twee overwinningen achter zijn naam heeft staan, was het beste resultaat van Kimi Raikkonen een derde plaats bij de Grand Prix van Rusland.

Volgens teamgenoot Sebastian Vettel zijn de tegenvallende resultaten van Raikkonen niet de schuld van de Fin. Vooral wat domme pech zorgde ervoor dat Raikkonen niet verder kwam dan de derde plaats, is Vettel van mening. "Hij heeft de wedstrijden die hij tot nu toe heeft gereden niet verdient", zegt Vettel over de vorm van zijn teamgenoot.

"Het is tot nu toe nog niet gelopen zoals hij had gewild", vervolgt Vettel. "Maar hij had het geluk nog niet aan zijn zijde. Ik denk dat er in de paddock geen misverstand over bestaat dat Kimi heel erg getalenteerd en goed is", aldus Vettel. De Duitser twijfelt dan ook niet aan de kwaliteiten van Raikkonen.

"Ik denk dat er niemand is die van de Formule 1 overstapt naar het rally rijden, succesvol is, vervolgens weer overstapt naar de Formule 1 en direct zo snel is. Niemand twijfelt aan de kwaliteiten van Kimi."

Raikkonen zelf was ook niet tevreden na zijn derde plaats in Sochi. Op het podium zei de Fin dan ook: "Natuurlijk ben ik blij met het podium, maar ik wil meer. We moeten vanuit hier verder werken om ervoor te zorgen dat we weer eerste eindigen."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen