Sebastian Vettel: "Dit zijn de snelste auto's ooit!"

30 mrt. 2017 09:25 Redactie

Sebastian Vettel is enthousiast over het rijden met de nieuwe bolides


Dankzij de vele reglementswijzigingen werd er reikhalzend uitgekeken naar het nieuwe Formule 1 seizoen. De rondetijden zouden zo'n 3 tot 6 seconden omlaag schieten terwijl het voor de rijders fysiek een stuk zwaarder zou worden.

Maar in Australië vielen wat dat betreft de rondetijden een beetje tegen. Op basis van de testgegevens van Barcelona had iedereen verwacht dat de nieuwe poletijd een stuk sneller zou zijn dan die van vorig jaar. Maar Lewis Hamilton verbrak zijn eigen poletijd uit 2016 met 'slechts' 1,7 seconden. Betekent dit dat de nieuwe auto's niet die monsters zijn als waar steeds over wordt gerept?

"Nee, het is de snelste auto waar ik ooit in heb gereden," aldus Sebastian Vettel tegenover Motorsport.

"Ik heb nog nooit zo'n snelle auto tot mijn beschikking gehad. Sneller kan gewoon niet."

Vettel heeft ook wel een verklaring waarom de rondetijden op Albert Park in Melbourne niet zoveel sneller waren als vorig jaar.

"Het circuit kent weinig snelle bochten. Komende jaar zullen we zien dat het op sommige circuits echt een stuk sneller zal gaan terwijl het op andere circuits maar een fractie is."

Doordat de nieuwe auto's fysiek zwaarder zijn om te besturen, werd er door de coureurs in de winter harder dan ooit getraind. Vettel geeft dan ook wel toe dat de eerste ronden hem zwaar vielen.

"De eerste ronden waren zeer intensief. Het is dan gemakkelijk om een fout te maken. Daarna kwam ik in mijn ritme en kon ik het controleren. Het werd toen ook gemakkelijker. Maar Melbourne is niet direct het circuit wat het meeste van de coureurs vraagt. Ik denk dat het later in het jaar nog weleens erg interessant kan worden."
Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen