Sebastian Vettel na sterk optreden: 'Het is pas donderdag'

25 mei 2017 17:22 Redactie

Sebastian Vettel tempert verwachtingen na sterke dag


Sebastian Vettel kende een goede dag in Monaco. In de eerste vrije training zat hij Lewis Hamilton op de hielen en in de tweede vrije training was hij ruimschoots de snelste. Maar zoals altijd kijkt Vettel nog niet naar een overwinning en tempert hij de verwachtingen.

Het zat allemaal, zoals wel vaker het geval is in Monaco, dicht bij elkaar qua tijden tijdens de trainingen. Tijdens de tweede vrije trainingen zaten de coureurs vanaf plek twee tot en met plek vijftien slechts één seconde uit elkaar. Het verschil werd echter gemaakt door Ferrari-coureur Sebastian Vettel, die er met kop en schouders bovenuit stak.

De Duitser was in de tweede vrije training bijna een halve seconde sneller dan Daniel Ricciardo, die de tweede tijd reed. Daarnaast waren de coureurs van Mercedes in geen velden of wegen te bekennen, waardoor Vettel eenzaam aan de top van de tijdenlijst stond met een 1:12.720. Toch blijft Vettel bescheiden. "Het is pas donderdag en het weekend duurt nog lang", temperde hij de verwachtingen na afloop van de tweede vrije training.

Vettel denkt zondag de strijd aan te moeten gaan met Mercedes en Red Bull, dat er ook goed bij zat. "Het zal dicht bij elkaar zitten dit weekend. Zowel met Mercedes als met Red Bull is het verschil klein, hoewel Mercedes er in de tweede training niet goed bij zat. Ik heb geen idee wat er met Mercedes aan de hand was, maar ik weet zeker dat ze er zaterdag en zondag weer gewoon bij zullen zitten."

Voor de rest van het weekend verwacht Vettel dus niet 'rustig' aan de kop te kunnen rijden. Volgens de Ferrari-coureur draait het niet alleen om de pure snelheid in Monaco. "Het draait in Monaco heel erg om het juiste gevoel op het juiste moment. Dat kan zelfs per ronde verschillen. Gelukkig had ik vandaag een paar goede ronden, met het juiste gevoel", besluit Vettel.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen