Sebastian Vettel vreest de kracht van Red Bull

16 apr. 2017 12:30 Redactie

Vettel voelt vooral de druk van de beide Bulls achter hem


Sebastian Vettel kwam er in de beslissende fase van de kwalificatie niet aan te pas voor de pole. Hij moest zijn meerdere erkennen in de beide Mercedessen. Achter hem is het gat echter aanzienlijk kleiner geworden. Vettel verwacht dan ook dat Red Bull zich zal mengen in de strijd.

Na een zwaar verlopen seizoen lijkt Ferrari terug aan de top. In de eerste twee races kon vooral Vettel het tempo van Mercedes prima bijbenen. Het leidde zelfs tot zijn eerste overwinning sinds anderhalf jaar. Echter, in Bahrein staat er veel meer op het spel. Zowel Hamilton als Vettel staan gelijk in punten. Na deze race zal dat echter anders zijn.

In een exclusief interview met Formula 1 laat Vettel weten dat er tijdens de kwalificatie nog meer in had gezeten.

"Ja, de auto voelde echt goed. Ik hoop echt dat we een rol kunnen spelen in de race. Het gat met de beide Mercedessen was wel wat groter dan we hadden gedacht. Het lijkt erop dat zowel Bottas als Hamilton wat tijd vonden in de tweede sector, vooral op het rechte stuk. Misschien had ik er dichter op kunnen zitten als mijn laatste ronde echt vlekkeloos was verlopen."

In tegenstelling tot veel andere circuits verwacht Vettel dat de start in Bahrein een minder grote rol zal spelen. Vanaf P3 heeft hij dan ook zeker wel kansen om na de eerste bocht als leider door te komen.

"Tja, laten we het gewoon even afwachten. Het is een lange race. De start is hier inderdaad minder belangrijk omdat het een lange rechte stuk is naar de eerste bocht. Ik denk dat het vooral van belang is hoe je met je banden hier omgaat. Wat dat betreft mogen we de beide Bulls echt niet onderschatten. Ik kan me zo voorstellen dat we een ontzettend mooie strijd tussen Mercedes, Red Bull en ons gaan zien."

Tenslotte laat Vettel nog weten dat hij liever minder druk vanuit het Red Bull kamp had gehad.

"Natuurlijk is het een stuk eenvoudiger als je je alleen maar hoeft te concentreren op één of twee auto's in plaats van vier of vijf. Ik voorspel dan ook een opwindende race, dat is ook wat iedereen wil natuurlijk. Hopelijk verloopt het voor ons net wat beter dan voor de anderen!"
Foto: Ferrari F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen