Sebastian Vettel wint in Monaco, verkeerde strategie Verstappen

28 mei 2017 15:47 Redactie

Strategie beslist GP van Monaco in voordeel Vettel


De GP van Monaco kwam langzaam op gang en strategie speelde een belangrijke rol. Vettel en Ricciardo profiteerde, daar waar Raikkonen en Verstappen de verliezers waren. In de slotfase kwam de race tot leven met diverse crashes en acties.

Met Kimi Raikkonen op pole voor Sebastian Vettel vertrokken de coureurs voor de GP van Monaco. Max Verstappen wist zijn vierde positie te behouden en iedereen kwam probleemloos door de eerste ronde. Lewis Hamilton wist geen posities goed te maken in de openingsfase en zat op een twaalfde positie klem achter Daniil Kvyat.

In een rustige openingsfase gebeurde er eigenlijk niets op de baan. Ferrari liep langzaam weg en de onderlinge verschillen tussen de coureurs bedroegen vaak enkele seconden. Max Verstappen wist zijn vierde positie makkelijk te behouden.

Nico Hulkenberg was de eerste uitvaller van de race in ronde 17. De Duitser moest zijn Renault parkeren met een kapotte versnellingsbak. Samen met een 'unsafe release' van Pascal Wehrlein in de pits, die Button hinderde, was dit in de eerste twintig ronden het enige moment van spanning.

In ronde 33 opende Max Verstappen het bal voor de pitstops. De Nederlander probeerde zo Bottas te verrassen, maar kwam net tekort. Leider Raikkonen volgde deze strategie een ronde later, maar Vettel en Ricciardo reden langer door. De Australiër pakte zo de derde positie en Vettel pakte de leiding in de race! Een slechte strategie van Red Bull voor de Nederlander.

Vettel trok direct een gat van tien seconden richting Kimi Raikkonen, die een gat had van vijf seconden op Ricciardo. Het duo Bottas en Verstappen gaf zeven seconde toe op de derde positie waarmee het podium ver weg was voor Verstappen. 

Crash Wehrlein zorgt voor spannend slot


Ronde 60 werd iedereen wakker geschud toen Pascal Wehrlein op zijn zijkant tegen de vangrail geparkeerd stond. Een bizarre crash tussen Button en de Sauber-coureur die gelukkig ongedeerd uit kon stappen. Verstappen stopte snel voor een setje van de ultrasofts en wilde zo in het restant van de race aanvallen bij Bottas. De tweede Sauber crashte tijdens de safety car periode, Marcus Ericsson maakte zichzelf belachelijk door rechtdoor te schieten in de eerste bocht.

Stoffel Vandoorne crashte direct nadat de safety car de baan verliet in de eerste bocht. Een mooi gevecht ontspon zich tussen Ricciardo, Bottas en Verstappen. De Australiër raakte zelfs even de muur, maar kon zijn weg vervolgen. Ondanks de kleine verschillen wist geen van de coureurs een aanval te plaatsen.

Sebastian Vettel deed uitstekende zaken door de race naar zich toe te trekken, voor Raikkonen en Ricciardo. Lewis Hamilton kwam niet verder dan een zevende positie en zag zijn achterstand in het WK flink toenemen.

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen