Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sebastian Vettel wint weinig enerverende GP van Brazilië

De Grand Prix van Brazilië is een prooi geworden voor Sebastian Vettel. De Duitser ging de hele race aan de leiding. Max Verstappen moest genoegen nemen met een vijfde positie. Man van de race was Lewis Hamilton die een prachtige inhaalrace reed.

Met Valtteri Bottas op pole, Vettel daarnaast en Max Verstappen op P4 begon de Grand Prix van Brazilië. Bij de start pakte Vettel meteen de leiding voor Bottas. Daarachter ging het mis tussen Ricciardo, Magnussen en Vandoorne in de eerste bocht. Voor Magnussen en Vandoorne zat de race erop. Romain Grosjean reed Esteban Ocon enkele bochten later van de baan. Het was de eerste keer dat Ocon een race niet finishte. Als gevolg van alle troep op de baan kwam de safety car de baan op. Lewis Hamilton was door alle chaos alweer opgeklommen naar de veertiende positie. De top vier bleef in de eerste fase van de race goed bij elkaar. Het was Lewis Hamilton die na twaalf ronden alweer op een achtste positie lag. Max Verstappen kon het tempo van Kimi Raikkonen goed bijbenen. Vooraan was het Vettel die de race controleerde. Hamilton rekende met zijn oppermachtige Mercedes-motor eenvoudig af met Fernando Alonso en een ronde later met Felipe Massa.

Max Verstappen lag nog altijd op de vierde positie maar moest opletten want de ontketende Hamilton kwam snel dichterbij. De Nederlander worstelde met zijn banden en Red Bull liet hem veel te lang doorrijden. Het gat van tien seconden was in enkele ronden tijd gehalveerd. Het gat naar Raikkonen liep in een paar ronden op naar zes seconden. Een slechte tactiek van Red Bull. Vooraan probeerde Bottas om Vettel te pakken via een snelle pitstop, maar Ferrari counterde. Lewis Hamilton was nog niet gestopt en pakte door de wisselingen de leiding in de race. De Brit kende een ijzersterke race en toonde aan dat Mercedes op een vrije baan oppermachtig was. Lewis Hamilton probeerde zo lang mogelijk door te rijden op de softs en maakte in ronde 44 zijn enige stop. Hierdoor viel hij terug naar de vijfde positie achter Max Verstappen. De Brit moest 11 seconden goedmaken op de Red Bull-coureur, maar vloog over de baan. In ronde 58 had Hamilton het gat volledig gedicht en moest Verstappen verdedigen, maar was kansloos. Hamilton pakte de Nederlander met speels gemak en reed vervolgens het gat naar Raikkonen dicht. Tot een aanval kwam het niet meer waardoor de vierde plaats het eindstation was voor de Brit. Sebastian Vettel won voor het eerst sinds de GP van Hongarije weer een race en bleef Bottas en Raikkonen voor. Max Verstappen kon in zijn Red Bull niet meevechten voor de ereplaatsen.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden