Sebastian Vettel ziet kansen: "Overwinning is mogelijk morgen"

25 mrt. 2017 08:57 Redactie

Sebastian Vettel kan nog sneller


In een allerlaatste poging lukte het Sebastian Vettel tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië om zich tussen de mannen van Mercedes te nestelen. Toch was hij niet geheel tevreden, al is er in de race alles mogelijk.

"We hebben een goede auto, daar ben ik heel blij mee", zei Vettel na afloop van de kwalificatie. "Het team heeft heel hard gewerkt, het is niet makkelijk om met zoveel regelwijzigingen de auto perfect te krijgen. Maar alles werkt, de auto werkt maar ook het team werkt heel goed. Het vertrouwen was er al in de wintertest en dat heeft zich nu uitbetaald."

Toch was Vettel niet geheel tevreden met zijn kwalificatie. "Ik had nog een harder gekund, ik ben niet geheel tevreden met de ronde. Er waren nog een paar punten waar ik sneller kon, maar pole was sowieso niet mogelijk denk ik."

Aangezien Vettel 'maar' iets minder dan drie tienden achter Hamilton zit (in 2016 was dat nog meer dan acht tienden) ziet hij genoeg kansen tijdens de wedstrijd van morgen. "Morgen is er van alles mogelijk in de wedstrijd, ik heb er alle vertrouwen in. Het team wordt sterker, de auto wordt sterker, iedereen werkt keihard en is zeer gemotiveerd. Ik kijk er erg naar uit, we hebben zeker een kans op de overwinning morgen."

Foto: Ferrari F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen