Sergio Perez: 'Ik zal nooit teamorders negeren'

14 jun. 2017 09:07 Redactie

Sergio Perez vindt ophef overdreven


Sergio Perez heeft gereageerd op het gesteggel dat hij tijdens de Grand Prix van Canada had met zijn teamgenoot Esteban Ocon. De Mexicaan negeerde, zo leek het, de 'teamorders' van het team en liet Ocon niet passeren. Volgens Perez was de oproep van het team geen teamorder en zou hij een eventuele teamorder nooit hebben genegeerd.

De 'ophef' was afkomstig van de actie van Perez aan het eind van de Grand Prix van Canada. De Mexicaan zat dicht achter Ricciardo, die op dat moment op P3 reed, en wilde zijn plekje niet opgeven aan zijn teamgenoot Esteban Ocon, zodat hij een poging kon wagen het podium te bestijgen. In plaats van opzij te gaan vocht Perez hard voor zijn vierde plek, waardoor de beide coureurs van Force India uiteindelijk voorbij werden gereden door de opstomende Sebastian Vettel.

Eerder liet waarnemend teambaas Bob Fernley al weten dat er geen teamorders door het team waren uitgedeeld en ook Perez beaamt dat. "Er was geen sprake van een opdracht om opzij te gaan. Als die er ooit zal komen, zal ik die zeker niet negeren", liet hij weten aan Motorsport.com.

Esteban Ocon liet na de wedstrijd weten 'not amused' te zijn met de actie van zijn teamgenoot, maar volgens Perez is alles inmiddels uitgesproken en is de strijdbijl begraven. Door het resultaat (vijfde en zesde) staat Force India stevig op de vierde plaats, wat de doelstelling is voor dit seizoen. Perez was dan ook zeer tevreden met het resultaat en het verloop van het weekend. "De sfeer in het team is heel goed en de resultaten ook. We hebben in Canada net zoveel punten gehaald als Ferrari en de concurrentie is verder achterop geraakt. Ik ben dus heel tevreden", aldus Perez.

Foto: Force India F1 Team

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen