Sergio Perez na crash: 'We hebben de limiet gevonden!'

24 jun. 2017 10:13 Redactie

Sergio Perez blijft nuchter ondanks crash


Het circuit in Baku is weinig rijders gunstig gezind. De muren staan dichtbij, het circuit is op sommige punten heel smal en de snelheden zijn hoog. Dat ondervond ook Sergio Perez.

De vrijdag in Baku wordt door de meeste coureurs aangegrepen om de limieten te testen. Het circuit is nog nieuw en 'groen', waardoor elk rondje weer anders is. Ook Sergio Perez probeerde de limieten te vinden en vond die op harde wijze.

"In de eerste vrije training wilde ik de limieten van het circuit testen, maar ik denk dat ik die wel gevonden heb!", is Perez sarcastisch na afloop. "Gelukkig gebeurde het tijdens de eerste vrije training en niet tijdens de kwalificatie of de wedstrijd."

Het ongeluk van Perez gebeurde laat in de eerste vrije training, waardoor de monteurs van Perez keihard moesten werken om de auto op tijd klaar te krijgen voor de tweede vrije training. "Ik wil al mijn monteurs enorm bedanken dat ze de wagen zo snel konden repareren. Het zijn echt de beste monteurs in de wereld", is Perez dan ook lyrisch.

Ondanks de crash en de rommelige training is Perez wel tevreden over de eerste dag van het weekend. "Het was een rommelige training vandaag. Niet alleen vanwege mijn crash, maar ook vanwege alle gele vlaggen en incidenten", aldus Perez. "Ik denk nog steeds dat we wel in een goede positie zitten. We gaan nog verder werken aan de set-up maar ik heb het idee dat de potentie er zeker is. We moeten de puzzelstukjes alleen goed in elkaar laten schuiven."

Foto: Force India F1 Team

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen