Sergio Perez na missen Q3: "Heel teleurstellend"

25 mrt. 2017 14:19 Redactie

Perez mist Q3 op minder dan een tiende


Sergio Perez had meer verwacht van de eerste kwalificatie van het seizoen. In zijn 'Pink Panther' kwam de Mexicaan niet verder dan de elfde plaats.

Vorig seizoen kwam het nauwelijks voor dat Force India niet terug was te vinden in Q3, maar tijdens de eerste kwalificatie van het jaar strandde beide bolides in Q2. Sergio Perez baalde daarom ook van zijn elfde tijd, maar ziet kansen voor morgen.

"Het is heel teleurstellend om Q3 te missen op zo'n klein verschil. Maar aan de andere biedt een elfde plaats genoeg kansen voor morgen", zei hij na afloop.

De spanning zal morgen tijdens de wedstrijd voornamelijk in het middenveld te vinden zijn verwacht Perez. "Het middenveld zit heel dicht bij elkaar. Het zal heel erg close worden morgen en we zullen moeten vechten voor onze plek", aldus Perez.

Perez kijkt uit naar de eerste race van het seizoen, wat hem en het team de eerste punten op moet gaan leveren. "In je ritme komen zal lastig worden morgen, maar is wel cruciaal. Inhalen is moeilijk hier, zeker met deze brede auto's. Maar ik zal mijn uiterste best gaan doen, ik wil het seizoen hoe dan ook goed starten."

Na afloop van de kwalificatie kreeg Sergio Perez een reprimande van de wedstrijdleiding. Perez reed in zijn outlap tijdens Q2 vier seconden te langzaam over een ronde, waardoor hij een waarschuwing ontving. Deze waarschuwing heeft verder geen gevolgen, omdat Perez met zijn actie niemand hinderde.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen