Sergio Perez wil naar Mercedes of Ferrari

20 mei 2017 13:30 Redactie

Perez droomt van overstap naar Mercedes of Ferrari


Sergio Perez rijdt inmiddels alweer heel wat jaartjes mee in de Formule 1. In de afgelopen 15 races eindigde de Mexicaan steeds in de punten. Een unieke prestatie.

Toch wordt de naam van Perez weinig genoemd in het zogenaamde 'silly season'. Met de aflopende contracten van zowel Vettel, Raikkonen als Alonso wordt Perez niet in verband gebracht met een mogelijke transfer naar een topteam. Opmerkelijk want Perez staat in het WK maar één punt achter op Max Verstappen en maar drie punten achter op Ricciardo. Een teken dat Perez dit Formule 1 seizoen uitstekend presteert.

In 2013 maakte Perez de overstap naar McLaren maar na een jaar moest hij daar alweer vertrekken. Sindsdien rijdt hij voor het kleine team Force India dat ook dit jaar weer stevig op de vierde plaats in het WK staat. Perez zelf blijft echter dromen van een transfer naar een topteam. Aan Formula 1 is hij daar in ieder geval heel stellig in: "JA, met hoofdletters!"

Een voorkeur voor of Mercedes of Ferrari heeft Perez echter niet.

"Ik ga met beide akkoord," lacht de inmiddels 27-jarige Force India coureur. "Het gaat er om om op het juiste moment op de juiste plek te zijn. Alle planeten moeten in dezelfde lijn staan. Voor nu probeer ik gewoon van elk moment te genieten."

Ondanks dat er genoeg jongere Formule 1 coureurs staan te trappelen, is Perez ervan overtuigd dat zijn kans nog wel komt.

"Ik heb nog een lange carrière voor de boeg en ben ervan overtuigd dat mijn beste jaren nog moeten komen. Ik ben Force India enorm dankbaar maar we zullen zien wat er in de toekomst gaat gebeuren."
Foto: Force India F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen