Silverstone hoopt op meer inkomsten door extra racedag

28 jun. 2017 07:29 Redactie

Fans krijgen een dag extra actie in Engeland


De organisatie van de Grand Prix van Engeland heeft vandaag het programma bekend gemaakt voor de 72e editie van het racefestijn. De opvallendste wijziging ten opzichte van andere jaren is de donderdag, die dit jaar ook wordt benut om te racen.

Normaal gesproken bestaat het Formule 1-weekend uit drie dagen waarop er gereden wordt, maar in Engeland zullen dat er dus vier zijn. Op donderdag zullen de coureurs van de GP3 en Formule 2 namelijk al op de baan te vinden zijn, in plaats van op vrijdag.

De verplaatsing van de vrijdag naar de donderdag is volgens het circuit om de fans de tijd te geven rustig rond te kijken. De Grand Prix van Engeland is al jaren een drukbezocht evenement, waardoor niet iedereen even blij was met het drukke raceprogramma.

Daarnaast heeft de verschuiving ook een commerciële reden. Het circuit hoopt dat er meer mensen op donderdag al naar het circuit komen en het kaartje van 40 pond kopen, dat geldig is voor de donderdag. Zo hoopt Silverstone het verlies wat te beperken.

Het circuit lijdt namelijk al enige jaren structureel verlies door de dure deal die werd gesloten met voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone. Vorig jaar was er al consternatie over het voortbestaan van de Grand Prix, nadat bekend werd dat het circuit elk jaar meer moet betalen om de wedstrijd te mogen organiseren. Dat zorgde voor geruchten dat het circuit wilde stoppen met de Formule 1, maar daar is tot op heden gelukkig nog niets van terecht gekomen.

De Grand Prix van Engeland staat op het programma van 13 tot en met 16 juli op het circuit van Silverstone.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen