Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sirotkin: 'Williams zag eruit als een stelletje idioten'

Williams-coureur Sergey Sirotkin geeft toe dat hij en zijn team eruitzagen als idioten in Bahrein. Het team is geen schim meer van wat het vorig jaar was.

Sergey Sirotkin werd in Bahrein uiteindelijk als vijftiende geklasseerd, één plekje achter teamgenoot Lance Stroll. Williams is hard op weg het lelijke eendje van de Formule 1 te worden. Sergey Sirotkin doet weinig moeite om die stelling te ontkrachten. "Ik kan me goed voorstellen dat we er momenteel als idioten uitzien. Het klinkt misschien raar, maar ik zag zeker ook enkele positieve punten. Dat zit hem enerzijds in de stappen die ik nog kan maken in mijn eigen ontwikkeling en anderzijds in de stappen die we met de auto nog kunnen maken."

Het mag dan ronduit slecht gaan met Williams, het goede nieuws is dat ze binnen het team steeds beter weten waarom het zo slecht gaat: "We zijn het er met zijn allen over eens dat de auto er goed doordacht uitziet. Het was voor ons dan ook een raadsel waarom de praktijk niet overeenkomt met wat we uit onze simulaties halen, maar langzaam maar zeker beginnen we de auto en de tekortkomingen ervan beter te begrijpen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'