Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sky Sports-analist neemt het op voor uitgejoelde Verstappen: "Het maakt me verdrietig"

Max Verstappen heeft dit jaar vijftien van de tweeëntwintig races gewonnen. Martin Brundle kan het eigenlijk nog steeds niet geloven. Hij velt zijn oordeel over Max en neemt het op voor de Nederlander, die in Abu Dhabi uitgejoeld werd.

Je kan er niet omheen: Max Verstappen heeft dit Formule 1-seizoen gedomineerd. En dat terwijl zijn Red Bull-bolide niet per se een ultra dominante wagen was. Tijdens het laatste raceweekend van het jaar pakte de Nederlander zijn vijftiende Grand Prix-overwinning van het seizoen. Ook van Max' prestatie in Abu Dhabi was Sky Sports-analist Martin Brundle onder de indruk, zo schrijft hij in zijn gebruikelijke column. "Toen ik live commentaar gaf op de Grand Prix van Abu Dhabi beschreef ik de race van Verstappen als een 'Schumacher-esque' race." "Hoe langzaam Max namelijk ook leek te moeten rijden om zijn banden in leven te houden zodat hij tot het einde door kon gaan, hoe verder hij uitliep op de concurrentie", looft de oud-coureur.

Verstappen legt de lat hoog

Na afloop van de GP van Abu Dhabi, maar ook al een dag eerder na de kwalificatie, werd Verstappen door vele aanwezige fans, waaronder een grote groep Mexicanen, uitgejoeld. Dat stemt Brundle zeer ontevreden. "Het maakte me heel verdrietig toen ik hoorde dat Max aan het einde van de race werd uitgejoeld", zucht de Brit. "Dat hebben we in het verleden eerder al meegemaakt bij grote namen als Schumacher, Vettel, Nico Rosberg en anderen." "Het overkwam hen vanwege uiteenlopende redenen, zodra de fans ergens een sterke mening hadden over iets wat al dan niet gebeurd was. Red Bull en het team rond Verstappen hadden het misschien iets slimmer kunnen spelen in Mexico en Brazilië en met het budgetplafond, maar dat zegt niets over hoe ongelooflijk dominant ze dit jaar zijn geweest." "Max in het bijzonder presteert op een niveau waarbij er echt serieus hard gewerkt moet worden om hem tegenstand te kunnen bieden. Hopelijk kunnen Ferrari en Mercedes het gat dichten en in het proces teams als McLaren, Alpine en Aston Martin met zich meeslepen op weg naar een hopelijk spannend 2023-seizoen."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie