Slechtste seizoensstart ooit voor McLaren!

31 mei 2017 14:48 Redactie

McLaren scoort geen punten in eerste zes races


Het Formule 1 team van McLaren presteerde nog nooit zo slecht als tijdens dit seizoen. Voornamelijk door motorproblemen komt het team niet uit de verf.

Zes races zonder punten. Het kwam in de rijke historie van het ooit zo dominante McLaren-team nog nooit voor. In 2015 scoorde het team in Monaco haar eerste punten, maar dit seizoen slaagden Button en Vandoorne daar niet in. De verwachtingen voor 2017 waren hooggespannen en alles minder dan een topklassering zou een teleurstelling vormen. Momenteel bezet het team de tiende en laatste positie in het WK.

Door de slechte resultaten dreigen er ook problemen voor het team. De samenwerking met Honda verloopt uiterst stroef en de spanning is voelbaar. Ondanks dat CEO Zak Brown vorige week meldde dat het team doorgaat met de Japanse motorleverancier is dit nog altijd niet zeker.

McLaren zoekt al enkele jaren naar ene hoofdsponsor, maar door de tegenvallende resultaten wil er geen enkele partij zich voor tientallen miljoenen per seizoen binden aan het team. De aandeelhouders hebben de komende weken overleg over de situatie en nemen daarin ook een beslissing over de toekomstige koers van het team.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen