Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Snelle VeeKay mist podium op een haar na

Rinus 'VeeKay' van Kalmthout heeft de eerste van twee wedstrijden op de Iowa Speedway afgesloten op een knappe vierde plaats. De 21-jarige Nederlander kon zich eenvoudig handhaven in de voorste regionen en bekroonde een puike race met zijn vijfde toptienklassering van het jaar.

Op de korte oval van Iowa begon Rinus VeeKay de eerst van twee races dit weekend op P8. Hij wist zich eenvoudig te handhaven in de bovenste regionen en zelfs langzaam maar zeker terrein goed te maken. In de slotfase reed iedereen op stokoude banden, maar wist VeeKay deze goed te sparen. Hij rukte nog verder op en klopte aan bij Will Power, die op de derde plek reed. In de uiterste slotfase wist de Nederlander echter nèt niet voorbij te komen aan de Australiër. Power kon zijn derde stek vasthouden. Josef Newgarden won de race, voor Pato O'Ward

VeeKay tevreden

De geboren Hoofddorper moest dus genoegen nemen met P4, maar daar was hij wel zeer tevreden mee. "Het was echt een fijne race, ik heb genoten", laat VeeKay vanuit de Verenigde Staten weten. "Ik ben nog heel dichtbij het podium gekomen, maar ik ben tevreden. Het was niet eenvoudig vandaag! Zeker de tweede lijn was verraderlijk." "Na een goede kwalificatierun mocht ik vanaf de vierde startrij vertrekken en daarin heb ik gedurende de hele wedstrijd leuke gevechten kunnen leveren. Ik ben zeer tevreden met deze vierde plaats. Vanaf de eerste training had ik het gevoel dat een goede klassering tot de mogelijkheden zou behoren." "In de uiterste slotfase was het belangrijk om de banden zo lang mogelijk te laten werken. We maakten onze laatste pitstop tijdens de vierde neutralisatie en eigenlijk kwam iedereen een paar ronden tekort. Gedurende de stint was het belangrijk om de banden heel te houden en dat is me gelukt, waardoor ik op het einde nog een paar tegenstanders kon inhalen", aldus de Nederlander. Op zondag is de tweede race op de oval in Iowa. Deze start rond de Nederlandse klok van 21:20 uur. VeeKay zal dan opnieuw vanaf P8 starten.

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024