Social media regels ook in Australië versoepeld

24 mrt. 2017 19:59 Redactie

Teams mogen beelden op social media plaatsen


In tegenstelling tot Bernie Ecclestone, kiest de nieuwe eigenaar van de Formule 1 ervoor om zoveel mogelijk beelden online te delen met de fans. Net als in Barcelona mogen de teams en coureurs ook dit weekend een stuk meer beelden op de sociale media plaatsen.

Veel van de teams zijn erg blij met de versoepelde regels. Beelden van de wagens in actie mogen op media als Twitter en Facebook 'gewoon' geplaatst worden dit weekend, mits de teams zich houden aan de regels die opgesteld zijn door Liberty Media.

Zo is er een maximale tijd voor een video en zijn de beelden eigendom van Liberty Media. Liberty Media behoudt dus het recht om bepaalde beelden weer offline te halen. Vooral teams als Mercedes, Red Bull, Force India en Renault profiteren van de versoepelde regels. Deze teams hebben een vrij groot social media team, dat vaak updates plaatst op de verschillende kanalen.

Ook Lewis Hamilton zal erg tevreden zijn met de regels. De Brit is een fan van de social media en deelt vaak van alles met zijn fans. Op Twitter laat hij al enthousiast weten dat hij een aantal keer dit weekend een live video zal gaan uitzenden voor zijn fans.Foto: Twitter Max Verstappen

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen