Spoedoverleg bij Mercedes na zeges Ferrari

04 mei 2017 17:28 Redactie

Mercedes voor het eerst in jaren van haar troon gestoten


Aan de dominantie van Mercedes is voorlopig een einde gekomen. Concurrent Ferrari won twee van de vier Formule races en Sebastian Vettel gaat aan de leiding van het WK.

Adviseur Niki Lauda laat weten dat alle alarmbellen zijn afgegaan bij het Duitse team. Om die reden is er deze week een spoedoverleg gepland met de engineers in Engeland. Zowel op de fabriek in Brackley als bij de motorenafdeling in Brixworth.

Mercedes komt in Spanje ook met een upgrade voor de Wo8, maar Lauda beseft dat het een paar stappen extra moet zetten wil het Ferrari verslaan. "Ferrari is duidelijk sneller dan ons. We moeten goed analyseren waardoor dit komt door de data te analyseren. Vervolgens moeten we de juiste maatregelen nemen voor de GP van Spanje."

"Alle teams komen in Spanje met nieuwe onderdelen. Ferrari zal ook eens stap maken, wij moeten er twee maken en Red Bull moet er drie maken."

Het is voor het eerst in vier seizoenen dat Mercedes niet aan de leiding gaat in het WK en de Duitsers moeten nog wennen aan de rol van achtervolger. Om het maximale uit mens en machine te halen staat er voor deze week een spoedoverleg gepland.

"We houden een spoedoverleg met onze engineers in Engeland. De auto is te zwaar en we moeten onze aerodynamica verbeteren. Bovenaan de agenda staat dat we een antwoord moeten krijgen op de vraag waarom de nieuwe Pirelli banden bij ons minder werken dan bij Ferrari", laat Lauda aan de Krone Zeitung weten.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen