Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sponsor polst Sirotkin voor wedstrijden in het WEC

Aan de start van Formule 1-wedstrijden zal Sergey Sirotkin in 2019 niet verschijnen, maar lang treuren hoeft de voormalig Williams-coureur niet. SMP Racing, dat de 23-jarige Rus al jarenlang voorziet van de nodige centen, is van plan haar protégé enkele wedstrijden in het World Endurance Championship te laten rijden. SMP Racing heeft namelijk een eigen team in die klasse.

Voorafgaand aan het 'superseizoen' 2018-'19, dat van start ging in mei 2018 en zal eindigen met de 24 uur van Le Mans 2019, schreef SMP Racing twee LMP1-bolides in voor het WEC. Onder meer voormalig Formule 1-coureurs Jenson Button en Vitaly Petrov draaien aan de stuurtjes.

Button combineert zijn werkzaamheden in het WEC echter met een baan in Japan. De Formule 1-wereldkampioen van 2009 rijdt namelijk tevens in de Super GT-klasse. Samen met teammaat Naoki Yamamoto veroverde de inmiddels 38-jarige Brit afgelopen seizoen in zijn eerste deelname direct het kampioenschap. Omdat Button ook in 2019 voor de titel in de Super GT wil gaan, zal hij enkele WEC-races moeten missen. Er vallen namelijk twee Super GT- en WEC-weekenden samen. SMP Racing ziet daarom uit naar een vervangende rijder, en die kan men hebben gevonden in de persoon van Sirotkin. De Moskoviet werd ook al voor het tekenen bij Williams genoemd als kandidaat voor een zitje bij de stal die wordt gefinancierd door zijn hoofdsponsor. Het zou niet onlogisch zijn dat Sirotkin instapt bij SMP Racing: de overige coureurs naast Button en Petrov, waaronder voormalig IndyCar-rijder Mikhail Aleshin, hebben allen nauwe banden met het raceprogramma van de SMP Bank.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"