Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sponsor verzekert Sirotkin van plek in WEC

Sergey Sirotkin kan weer aan de slag als coureur. De 23-jarige Rus, die in 2018 aan de Formule 1 mocht proeven met dank aan Williams maar aan het einde van het jaar de deur werd gewezen, stapt in bij het WEC-team van SMP Racing.

Dat Sirotkin uitgerekend voor die stal aan de slag mag is geen wonder: de Moskoviet wordt namelijk al jaren gesponsord door de SMP-bank. De 21-voudig Grand Prix-deelnemer, wiens teller op precies één WK-puntje staat, noemde deelname in het WEC in een eerder stadium al 'haast een verplichting'.

Bij SMP Racing neemt Sirotkin de plaats van Matevos Isaakyan in, en komt hij achter het stuur van de #17 wagen terecht. Stéphane Sarrazin en Egor Orudzhev worden diens teamgenoten. Sirotkin zal het WEC-superseizoen 2018-19 afmaken, wat inhoudt dat hij de 1000 mijlen van Sebring, de 6-uursrace op Spa-Francorchamps en de 24 uur van Le Mans rijdt. Het team waarvoor Sirotkin uit gaat komen is overigens nog op zoek naar een invaller: voor haar tweede wagen komt SMP Racing in Sebring en op Spa een rijder tekort. Vaste coureur Jenson Button heeft op die dagen namelijk verplichtingen in de Japanse Super GT-klasse, waarin hij als titelverdediger aan de start verschijnt. Het WEC-superseizoen 2018-19 vervolgt op 15 maart aanstaande met de 1000 mijlen van Sebring.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'