Stoffel Vandoorne baalt van P18 in kwalificatie

25 mrt. 2017 10:20 Redactie

Stoffel Vandoorne kampte opnieuw met problemen tijdens de kwalificatie


Stoffel Vandoorne wist van tevoren al dat zijn team, McLaren, het lastig zou krijgen in Australië. De vooruitzichten op basis van de wintertesten zagen er helaas niet goed uit. Toch leek het in de vrije trainingen erop dat het team een stap voorwaarts had gezet.

Uitgerekend in de kwalificatie ging het opnieuw mis. Vandoorne moest zijn sessie na amper één rondje al afbreken omdat de problemen opnieuw de kop opstaken. Problemen met de brandstoftoevoeging hielden hem in Q1 lange tijd in de pits waardoor hij uiteindelijk niet in staat was om een goede ronde neer te zetten.

Stoffel Vandoorne maakte vorig jaar tijdens de GP van Bahrein al zijn debuut in de Formule 1. Hij eindigde toen keurig netjes als tiende en scoorde daarmee zijn eerste WK-punt. In Australië wordt het in ieder geval moeilijk om dit te evenaren. Vandoorne die vandaag zijn 25e verjaardag viert, had ongetwijfeld op meer gehoopt dan een achttiende startplek.

Na afloop liet hij inderdaad weten niet tevreden te zijn met het verloop van zijn kwalificatie.

"Natuurlijk is het balen wanneer je te horen krijgt dat je je run moet afbreken. In de trainingen wist ik een steeds beter tempo te rijden en het is jammer dat je je potentieel dan niet kunt laten zien in de kwalificatie. Ik ben in ieder geval blij dat de monteurs het probleem konden verhelpen en dat we toch nog een tijd neer hebben kunnen zetten."
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen