Stoffel Vandoorne haalt het positieve uit 'niet optimale' dag

28 feb. 2017 20:21 Redactie

Vandoorne blij met gevoel, niet blij met de auto


Vandaag was het de eerste keer sinds de Grand Prix van Bahrein in 2016 dat Stoffel Vandoorne weer in een Formule 1-bolide mocht plaatsnemen. In de McLaren MCL32 mocht hij vandaag zijn rondjes afwerken, al ging dat niet altijd van een leien dakje.

Aan het eind van de dag stonden er 40 voltooide ronden op het bord voor Stoffel Vandoorne. Niet het gewenste aantal, maar de Belg was toch positief na afloop. "Het was heel fijn om weer achter het stuur te kruipen na een lange winter. De eerste indruk was goed vandaag", zei Vandoorne nadat hij zijn eerste 'echte' werkdag van dit jaar erop had zitten.

"Ik voelde me meteen op mijn gemak. Het voelde heel comfortabel in de auto, dus dat is erg positief. Als je plaatsneemt in een nieuwe auto met veel nieuwe reglementen en je voelt je meteen lekker, dan is dat een goed begin", aldus Vandoorne.

Toch liep het niet geheel lekker op de eerste testdag voor Vandoorne. Opnieuw had McLaren problemen met de motor, net als gisteren. "Helaas hadden we last van vermogensverlies vanochtend. We zijn nog steeds aan het onderzoeken wat het probleem precies is, maar het is erg jammer dat we niet meer ronden hebben kunnen rijden."

Met twee mislukte testdagen op een rij begint McLaren slecht aan de eerste testweek. De laatste twee dagen zijn dus belangrijk voor de ontwikkeling van de nieuwe McLaren. "Fernando reed gisteren ook niet veel ronden, dus morgen en overmorgen zijn cruciaal voor ons. We gaan er proberen het beste van te maken en elk rondje te laten tellen. We gaan ons uiterste best doen de komende dagen", besluit Vandoorne.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen