Stoffel Vandoorne: "Ik leer veel van onze situatie"

10 mei 2017 09:30 Redactie

Vandoorne ziet lastige start als leerperiode


Ongetwijfeld had Stoffel Vandoorne zijn eerste volledige jaar in de Formule 1 anders voorgesteld. In zijn eerste vier races heeft de Belg nog geen probleemloos weekend beleefd.

Vandoorne maakte vorig jaar in Bahrein zijn debuut in de Formule 1 en deed dat zeer verdienstelijk. Als vervanger van de geblesseerde Alonso kwam hij uiteindelijk als tiende over de streep. Na de bekendmaking van Jenson Button dat hij een sabbatical nam, was de keuze van McLaren voor Vandoorne dan ook logisch. Op dit moment kan Vandoorne zijn ware potentieel echter nog niet tonen. Net als Alonso ondervindt ook Vandoorne de nodige betrouwbaarheidsproblemen met de Honda motor.

Waar Alonso zijn focus tijdelijk verlegd naar de Indy 500 ziet Vandoorne het vooral als een leerproces. Aan Motorsport.com vertelt hij het volgende: "Ik denk dat het eigenlijk voor mijn ontwikkeling als coureur goed is. Ondanks dat het een lastige situatie is, leer ik ontzettend veel hiervan."

Voor Vandoorne is het zeker een omschakeling aangezien hij gewend is om vooraan mee te strijden.

"In de juniorklassen had ik het eigenlijk nooit echt lastig. Ik vocht altijd mee om de overwinningen en de titels. Eigenlijk ging alles wel van een leien dakje. Natuurlijk heb je altijd wel een mindere race. Het is echter een compleet nieuwe ervaring voor mij om door zo'n lastige periode te gaan. Nu loopt eigenlijk niks zoals gepland. Ik leer hier enorm veel van."

Vandoorne hoopt in ieder geval dat hij in Barcelona een weekend met relatief weinig problemen tegemoet gaat.

"Ik ken het circuit in Barcelona erg goed. Ik heb hier veel gereden in het verleden en natuurlijk ook getest in de winter. We hebben dan ook veel bruikbare informatie van deze baan en hoe de auto het hier doet. Hopelijk betekent dit dat we het weekend positief beginnen met weinig problemen. Ik ben klaar voor de uitdaging en kijk er enorm naar uit om weer te racen!"
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen